Skip to main content

Jag är säker på att du tror att de inlägg du laddar upp är oöverträffade i kvalitet. Tänk dig nu hur de kommer att se ut när tusentals användare är ett vittnesbörd om detta.

Jag erkänner att det ibland kan väcka blandade känslor att se dina konkurrenter som producerar liknande eller under genomsnittligt innehåll njuta av bättre engagemangsnivåer. Vid sådana tillfällen börjar du överväga dina alternativ.

Ska jag köpa Instagram-följare från en legitim tjänsteleverantör? – denna tanke kan börja se lockande ut just nu. Jag menar, om det finns en annan alternativ väg att nå din målgrupp mycket snabbare, då är det bara logiskt att ta det, eller hur?

Även om genvägar ofta kan vara lockande, skulle det inte skada att känna till ett par saker innan du går vidare och agerar på ditt beslut. Innan du tar ditt nästa steg, ta dig tid att bekanta dig med vad du ska och inte ska göra när du köper Instagram-följare.

Efter att ha läst vår artikel, om du tror att det är en bra idé att köpa organiska Instagram-följare för ditt varumärke, så borde du absolut göra det.

Gör så här:

Välj aktiva konton

Om du inte vill köpa riktiga Instagram-följare men ändå vill njuta av fördelarna med att ha fler följare är detta alternativet för dig. Du kan köpa ett konto som redan har ett respektabelt antal följare – var dock medveten om att det du investerar i är relevant för ditt område av expertis. Initialt kan du se en minskning av följare främst på grund av ägarbytet, men du kan minimera detta med en bra innehållsstrategi.

Även om det finns legitima webbplatser som growrealfollowers.com finns det också andra som tillhandahåller botar och icke-responsiva konton. Därför är ditt val det rätta eftersom du kommer att få tillgång till riktiga människor med aktiva konton och därmed berättigade till äkta engagemang.

En stor nackdel med denna metod är att du måste investera mycket tid och ansträngning för att övertyga administratörer att sälja sina konton – de kommer inte att vara villiga att släppa något de har byggt upp under åren.

Köp organiska Instagram följare från pålitliga leverantörer

Det finns företag som kan hjälpa dig att få riktiga människor som följare på Instagram, som är aktiva på plattformen. Visst kan de tjänster de erbjuder vara dyra, särskilt jämfört med leverantörer som tillhandahåller botar eller icke-responsiva användarkonton. Men på plussidan kommer dina följare att engagera sig i dina inlägg och dela dem med sina vänner, familj och kollegor för att få mer exponering.

Tjänsterna du köper från legitima företag som Vinyadmedia kommer att kosta dig nästan 600 SEK. Men pengarna är väl spenderade om du tänker på det äkta engagemang du kommer att få från människor som har aktiva konton. Det är definitivt bättre än falska följare som inte kommer att bidra till din varumärkes tillväxt.

Satsa på engagemang, inte följare

Vad tror du är ett bättre alternativ? Att ha 200 riktiga följare som är engagerade i ditt konto eller 2000 falska botar vars enda roll är att få ditt konto att se giltigt ut. Om du håller med mig, så säger jag att det första alternativet är bättre. Riktiga människor kommer att ge dig gilla-markeringar och kommentera dina inlägg på flera sociala medieplattformar. Detta slags engagemang är omöjligt att få från ett inaktivt fejk-konto. När användare interagerar med ditt innehåll kommer Instagram-algoritmen att se till att fler ögon ser dina inlägg.

Engagemang beräknas genom att aggregera antalet gilla-markeringar och kommentarer du får, dividera det med det totala antalet följare och multiplicera resultatet med 100.

Låt oss förstå detta med ett exempel: Du har lagt upp ett nytt inlägg och får 20 kommentarer och 200 likes inom 24 timmar efter uppladdningen. Antalet följare på ditt konto är 2000. Efter beräkningar kommer ditt engagemang att vara 11.

Du bör alltid sikta på en högre engagemangsgrad – det är nyckeln för att ta din IG-profil till nya höjder.

Gör inte så här:

Instagram-botar

Det kanske inte kommer som en överraskning, men det finns företag som specialiserar sig på att skapa botar. Dessa datoriserade konton är så identiska att det kan vara omöjligt att skilja dem från en vanlig användare. Botarna kan också imitera en levande person genom att få tillgång till en aktiv användares namn och bilder.

När du köper Instagram-följare som är botar kan de verka verkliga till en början. Du kan märka fler delningar och gilla-markeringar än vanligt. Men i slutändan är de inte äkta människor, och botar kommer därför att ha en misstänkt följare-till-följare-förhållande. Det lilla engagemang de är kapabla till kommer inte att ha någon signifikant fördel.

När du inte får något verkligt engagemang kommer dina inlägg inte att nå nya användare. Botar delar inte ditt innehåll eller pratar om det med sina kontakter – hur skulle de kunna det? Hela deras existens är falsk.

Inaktiva konton

Falska följare kommer inte bara som botar. Vissa säljer följare som är aktiva konton som hanteras av riktiga användare.

Företag skapar falska konton med ett enda syfte – att imitera en äkta användare och göra allt en vanlig användare skulle göra. Företaget anställer personer som hanterar dessa konton. När du köper följare från bästa webbplatserna att köpa Instagram-följare från autentiska källor, kommer du att se en viss ökning i det engagemang du får på dina inlägg. Men allt kommer att stanna när dessa falska konton tystnar – detta är logiskt med tanke på att den anställda har mycket bättre saker att göra än att bläddra igenom dina inlägg eller stödja dig när du lanserar en produkt. Deras lojaliteter skiftar med förändrade kunder.

I slutändan kommer du att göra mer skada än nytta. Ditt IG-konto skulle ha vuxit med en följare, men inte med det engagemang du normalt skulle förvänta dig. Som ett resultat kommer Instagram att betrakta ditt IG-hanterande som oattraktivt för nätverksanvändare.

Förutom att betala för falska konton har du också möjligheten att be leverantörer att följa relevanta konton efter ditt önskemål. Du kan lägga ner plats, ålder, kön, intresse, beteende för specifik kontoriktning. Med lite tur kan du få följa tillbaka från några av dessa konton.

Sammanfattning

Att ha en stor följarskara på Instagram kan hjälpa till att öka varumärkesmedvetenhet och skapa en trovärdig online-närvaro. Men att köpa falska följare kan skada ditt konto mer än hjälpa det. Istället finns det andra sätt att öka engagemanget på dina inlägg och få fler äkta följare. Att köpa aktiva konton och organiska följare från pålitliga leverantörer kan vara ett alternativ