Skip to main content

Orsaken till varför människor tränar är många: för att hålla sig i form, för att ha kul eller för att känna sig återhämtad. Men det finns också nackdelar med att träna. Det kan vara svårt att hinna iklädda allt som behövs, till exempel en vattenflaska eller tandborste, om du inte har någon sittplats nära ditt arbetsrum.

Frågan om varför man ska träna följer alla. Jag tror att vi kan säga att det är beroende på var man befinner sig i livet just nu. Om man till exempel har barn, eller om man är gravid – eller om man inte vill bli det – så finns det en obalans i sin kropp som behöver utjämnas. Det kan handla om muskler, vikt och stresstyp.

Varför träna? Det finns många saker som kan motivera oss att träna, men det är alltid bäst att veta när man har svårt att motivera sig. Kanske behöver vi bara vila lite? Det gäller inte bara under perioder av överbelastning utan också mitt i en rutin. Tips på saker som kan hjälpa: – Tänk igenom varför just du vill träna. Vad ger det dig? – Ta ett break!

Att komma igång med träning är alltid en utmaning. Många personer slutar efter ett par dagar, andra blir aldrig av med sitt träningsmisslyckande. Denna blogg innehåller många tips som kommer att hjälpa dig att börja träna och komma igång.

Det är viktigt att hålla sig aktiv. Detta leder till bättre humör, minskad risk för livets sjukdomar och en livslängd som kan vara lika lång som något år senare. Alla typer av träningar har olika effekter på din kropp, men alla typer av träning bidrar till en positiv uthållighet genom att bygga muskler och styrka.