Skip to main content

Självkännedom är en kritisk aspekt för att bli en bättre löpare. Du kanske vill öka din kadens, bli mer fysiskt vältränad eller få kontakt med människor genom att springa. Oavsett vad du har för mål, kommer att springa om processen och inte slutresultatet hjälpa dig att utveckla en positiv relation med löpning. Här är några tips:

Öka din löpkadens

Att öka din löpkadens är ett bra sätt att undvika hälbult och öka din totala prestation. Du kan också ändra din steglängd för att minska längden på ditt steg. Att öka din kadens kan minska mängden påverkan som dina fötter får vid landning och förbättra din totala löphastighet. Det finns flera olika faktorer som påverkar kadensen, men den viktigaste är din kropps naturliga rytm.

Ta lediga dagar för att koppla av

Att ta ledigt kan vara bra för både din träning och din mentala hälsa. Även om löpning är bra för din kropp, om du har för mycket energi, kan du komma på att du snäpper på dina nära och kära. En dag eller två ledigt från löpningen kan hjälpa dig att återställa dina energinivåer och komma tillbaka i humör för löpning. Dessutom är du redo att gå ut och springa på ett roligare sätt!

Läs artiklar, böcker och forum

För att förbättra din löpteknik kan du läsa artiklar, böcker och forum. Den praktiska löpboken är en fantastisk resurs för att lära sig grunderna i löpning. Den innehåller användbar information om hur du kör effektivare och säkrare. Författarna diskuterar också de olika aspekterna av löpning, inklusive rätt kost, träning och stretching. Genom att följa dessa tips kan du bli en bättre löpare. För mer information om löpning, läs Löptips för kvinnor.

Bygg upp din veckovisa spring sträcka

Om du vill bli en bättre löpare måste du bygga upp din veckovisa körsträcka över tiden. För mycket körsträcka på kort tid kan orsaka skador. Tumregeln är att öka din körsträcka med minst 10 till 15 procent per vecka. Men den här regeln gäller inte löpare som kör mindre än 20 miles i veckan. Istället bör du gradvis öka din körsträcka med en till två mil varannan vecka.

Lägg in snabbare och långsammare löpningar i veckan

Du bör införliva långsammare och snabbare löpningar i ditt veckoschema för att öka din löphastighet. Långsammare löpningar kan hjälpa dig att må bättre och avsluta utan att stanna. De kan också hjälpa dig att komma i rätt takt. För att hjälpa dig att göra detta rekommenderar jag ett prattestverktyg. Den mäter din puls, takt och hur mycket du pratar. Att använda det här verktyget hjälper dig att få rätt takt för din löpning.

Håll en löpdagbok

En löpdagbok är ett idealiskt verktyg för att spåra din träning, lopp och dagliga löprutter. Dessa journaler har utrymmen för löprutter och dagliga körsträckor, såväl som för att anteckna tävlingsrelaterade anteckningar. De har också en veckovis infobomb som hjälper dig att hålla reda på dina mål och framsteg. Dessa tidskrifter innehåller också fyrfärgsfoton som kommer att inspirera dig att fortsätta. Som en bonus har de också råd för att analysera data.